Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagy utazás

2009.02.14

Nagy urazás

 

Társasággal Görögbe utaztunk. Éjjel találtuk meg a szálláshelyünket. Az érkezés zûrzavarában az uticuccok összekeveredtek. Nem igazán érdekelt mert a fáradtság ledöntött. Barátnõmmel igyekeztünk gyorsan megszállni az apartmanunkat. Miközben rendeztük sorainkat, hallottuk amint néhány csomag körül kavarodás támadt.A barátnõm kiszaladt, az ajtó becsukódott. Vártam.

Az idõ battyogva telt. Meglepetésemre a bejárat helyett az erkélyajtó üvegén kopogtatott. Azt kiabálta ijedten, nem tud bejönni, mert kívülről nem nyitható az ajtó, a kulcsot meg bent hagyta valahol.

Körülnéztem. Szerteszét utazótáskák hevertek a földön. Hogy fogok rajtuk átgázolni? Gyors tervezgetés és irány a célba vett kilincs. Nem volt ez olyan egyszerû ám! A kocsim sehogy se fért el a leparkolt holmik közt. Mindenféle atrakciós mozdulatokat kellett kitalálnom a sötét szobában, mire a lusta batyuk megadták magukat. Tudtam, ha én nem bulizom ki a szabadulást, akkor senki. Tiszta sor.

A kilincs elérhetetlennek tûnt. Valahogy mégis rátaláltam.  Rángattam, de nem mozdult. A barátnõm kívûlrõl taszítgatta, semmi. Majdnem feladtam, amikor az utsónak szánt húzásnál kinyílott mint egy virág.

Reggel jöhetett a megérdemelt ajándék. Napfény,  tenger, dolce vita.

Lehet tanulni a történeteinkbõl.  Úgy érzed, bezártak az ajtók? Sötétben tapogatózol? El kell indulnod, hogy rátalálj a kilincsre. Akadályok persze lesznek, az utat betyárul keresztezik, de csak két választás van. Csinálni vagy lemondani. Az utóbbinak mi értelme lenne? Ha lépünk, ránk talál a jutalom. A szépség és kékség. Ezért ne mondd, hogy nem akarom. Néha csak mi magunk nyithatunk. Így lesz értékesebb az eredmény. Igazad van, az emberek sokszor bántóak. Ebbõl is lehet tanulni. Ne álljunk be a sorba! Nehéz, nehéz,..a másik lehetõség se könnyû. Mindezt nem úgy mondom, mint aki megoldhatja az életét, hanem mint aki tanulhatja azt. Mi ez, ha nem a legnagyobb ajándék?! :)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.