Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Átlaghangulat (1979. nov. 29.)

2009.02.05

Végre meleg a lakás! Mindenki vidámabb és csevegőbb. Hallom amint mamusék a falubéli ismerősökről beszélgetnek, de nem figyelek rá, úgyse tudom, kikről van szó, inkább olvasok vagy írok. Chakka behúzódott egy zugba, ott legozik vagy barbizik. Rengeteg barbija van, s hozzá pici bútorok, és természetesen ruhák. A babázása egész más, mint ahogy mi játszottunk az ócska gumibabával. Grethyvel mindig anyák voltunk, akiknek rettentő sok a dolga. Néha Peetet befogtuk apának, mert köröttünk sertepertélt, de elküldtük "dolgozni", csak azért, hogy nyugodtan játsszunk. Peet mindig hamar végzett a munkahelyén, aminek nem örültünk. Egyszer, játék közben, megjelent Gerry az ajtóban.
- Ti még babáztok? - kérdezte és elkezdett labdázni a gumibabámmal. Nagyon zokon vettem, és aznap nem szóltam hozzá.
Chakka szerepelteti a babáit. Mindkét kezében tart egy-egy barbit, akik beszélnek egymáshoz. Chakka elváltoztatja a hangját, attól függően, melyiket beszélteti. Megfigyeltem, olyasmit mond, ami itthon is elhangzik, s néha el is püfölik egymást a babák.
A kis Gil édes, nagyon okosodik. Pár napja tapsol és most mindenki azt kéri tőle, hogy csapja össze a tenyerét. Néha megteszi, néha nem, ilyenkor szerintem arra gondol, milyen ostobák a felnőttek.
Papus betegállományát titok lengi körül. Mamus megkérdezte tőle, hova kapott injekciót. Papus felugrott, a levegőbe csapott, dühös lett. Vajon mamus ellenőrizni akarja őt? Azt hiszi, hülyék az orvosok, szimulálhatna előttük? Szerintem papus igazat mond, ha kimond valamit, nagyon tré szegény. Az már más kérdés, hogy mindent elárul-e nekünk.
Greg hol itt van, hol elmegy, amire Chakka felfigyelt, és megkérdezte tőle.
- Apa, miért mész el minden este?
Mire Greg:
- Kérdezd meg anyádat!
Chakka nem kérdez. Inkább barbizik, legozik vagy velem játszik, végre a melegben.

1979. nov. 29.