Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Békülés (1979. szept. 24.)

2009.01.30

Greg ajándékjegyet kapott a fõnökétõl az õszi BNV-re. Odaadta egyik barátjának. Grethy dühös lett. Csakazértis elment Chakkával a játékkiállításra.
Váratlan fordulat: este Greggel jött haza. Fogalmam sincs, hol találkoztak, az biztos, hogy Gregnek meccse volt. Játszik a falu focicsapatában.
Mindenki úgy viselkedett, mintha semmi se történt volna. Azt hiszem, tehetséges színészek vagyunk alapból.
Késõbb papus egyenruhába öltözött és kiment az utcára járõrözni. Ez is egy olyan dolog, ami miatt ki tudunk bukni. Papus akkor érzi jól magát, ha intézkedhet. Az egyenruha megváltoztatja õt. Egy óra múlva tért vissza azzal a hírrel, hogy a közeli gyermekotthonból két fiú kavicsokkal megdobált egy idõs embert.
Egyszer Peetet is elhívta járõrbe. Feltûnt neki, hogy két srác lófrál az üdülõsoron. Megállt mellettük kocsival, és kiszólt nekik, hogy szálljanak be. A fiúk beszállás közben észrevették az egyenruhát, és gyorsn kiugrottak.
- Fogd meg õket, ne engedd! - kiáltott rá Peetre, de õ meg se moccant.
A srácok persze eliszkoltak, de papuson kívül ez senkit nem zavart. Sõt! Örültünk, hogy Peet nem engedett az utasításnak. Mindent gyûlöltünk, ami az önhitt, hatalmat kiszolgáló rendõrséggel kapcsolatos volt.
Papus dühösen hozta haza Peetet és két napokig nem állt vele szóba, ami Peetet egyáltalán nem érdekelte.
Vajon mi lehet Peettel? Semmit se tudok róla.

1979. szept. 24. vasárnap