Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Költözködések (1979. aug. 25.)

2009.01.29

Tegnap még klassz idõ volt, mára iszonyú hidegre ébredtünk. Amint megfürödtem kiültem szokásos helyemre, a teraszra. Nagyon fázom, de nem baj. A pillanatnak élek és ez most így jó. Senki se tudja, mennyire utálok bent ücsörögni a házban, ahol döng a feszültség.
Két szobánk van, egyikben mamusék alszanak, a másik Grethyéké lett, amikor Pestrõl váratlanul hozzánk költöztek. Hozták a bútoraikat is és megkezdõdött a nagy átrendezés. A régi konyhából nappali lett, a konyhabútorok az elõszobába kerültek. Azóta Peet és én az újdonsült nappaliban alszunk. Peet csak elvétve, mert nemrég elköltözött a nagyihoz. Túl erõs volt a feszültség közte és papus között. Papus ma meglátta Peetet a kocsma elõtt, amikor munkából hazajövet végigment az utcán, és szörnyû dühvel lépett be az ajtón.
"Mit képzel az a szaros, ha egyszer a lakásban találja lelövi õt is meg anyut is. Éjjel se lesz lusta munkából hazajönni, hogy leellenõrizze, itthon van-e." Azt hiszem, maga se tudja, mit akar, mert egyszer ragaszkodik hozzá, máskor meg eltaszítja.
Én minden este azt remélem, hogy Peet másnap visszatér közénk. Még mindig csak reménykedem. Vajon meddig?
Fenyegetések, fenyegetések.. mindenki menekülne belõle, de senki se tudja hová.

1979. aug. 25.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.