Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pályázat (1984. okt. 20.)

2009.04.24

         Feltörtek néhány szekrényt Peet munkahelyén, többek közt az övét is. Ellopták az iratait, a karóráját, és a pénzét. Azonnal nyomozni kezdtek az ügyben, de egyelőre senki sem tud semmit.
         Chakka megnyert egy rajzpályázatot, a genfi kiállításon. Pici gyerekkora óta remekül rajzol. Néha gyerekműsorokba elküldöm valamelyik alkotását, és sikert is arat vele. Gyakran kap jutalmakat, főleg könyvet. Ezúttal valószínűleg ugyanazzal a rajzzal nyert, amivel a pesti kiállításon is elismerést vívott ki magának. Akkor kisrádiót kapott jutalmul.
         A pályázatot én találtam egy újságban, Kapcsolat a mozgássérült emberekkel címmel. Gondoltam, ez olyan téma, amire érdemes odafigyelni. A beküldési határidő a nyakunkon volt, ezért segítettem neki a körvonalak meghúzásában. Kifogyott filctollakkal színezte ki a rajzot, és a rajzlap se volt valami tiszta. Nem gondoltam, hogy nyerni fog vele, nem is volt célom, de miért ne próbáljuk ki a megmérettetést?
         A kép engem ábrázol a kocsimban és őt, amint szemből felém hajol. Egyáltalán nem sejtettem, hogy ekkora sikere lesz. Grethyt táviratban értesítették az első helyezésről. A hírt a pénteki lapok is megírták.
         Mindkét gyerekkel sokat rajzolok, de Chakka szerintem tehetséges is. Jó lenne, ha a szülők megfelelően méltatnák ezt a benne szunnyadó képességet. Ha Chakka az én gyerekem volna, biztos eljárnék vele valamilyen képzőművészeti szakkörre.
         A mostani sikerről velem senki sem beszél. Már elkönyvelt vélemény, hogy hülyeségekkel tömöm a fejüket. Így most a háttérbe vonulva örülök az eredménynek és várom, milyen lesz a dolgok kimenetele.

1984. okt. 20.