Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Peet és a magnója (1979. nov. 1.)

2009.02.02
 

Délután átsurrant Peet a nagymamától. Nem hittem a szememnek, amikor kitárult az ajtó, és a félhomályban megjelent az alakja. Rögtön odajött hozzám, hogy megmutassa az új magnóját, amit a kezében tartott. Amíg velünk lakott az enyémet nyúzta. Voltak olyan esték, amikor csak ült és a zenét hallgatta. Ő is meg én is nagyon szeretjük a rockot. Azt hiszem, én legszívesebben rocker lennék, görcsölök a nyálas, szirupdaloktól. Feltettünk néhány kazettát az enyéim közül, pl a bangladesi élő koncertet, de nem hallgathattuk teljes hangerőn a kis Gil miatt Azért jól elvoltunk így is. Beszélt egy-két csajról is, akikkel az utóbbi időben összeismerkedett, irtóra buknak rá a lányok. Mondtam neki, csajozzon, de ne igyon, látja, mennyire szenvedünk azért, mert papus iszik.
- Á, mostanában nem iszom - válaszolta, de tudom, ez nem igaz. Vagy ha igen, akkor átmenetileg, amíg újdonság számára a magnója.
Beszélt arról is, hogy nem igazán érzi jól magát nagyinál, aki ugyan mindennap főtt kajával várja, de állandóan azt hajtogatja közben, hogy mennyire ellenezte papus és mamus házasságát. Nagyi nem tud ezen túllépni.
Százszor megfordult már a fejemben, hogy ha papus hallgatott volna nagyira, akkor mi most nem lennénk.
Kértem Peetet, jöjjön vissza közénk, de senki más nem bátorította, és amikor elment, csak annyit mondott: "majd meglátom".

1979. nov. 1.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.