Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ünnepi hangulat (1982. dec. 31.)

2009.03.21

        A karácsonyeste szörnyen telt el. Grethyék délután 5 körül állítottak be. Greg kedvetlen, mogorva volt, s csak járkált le és föl, másokat is idegesítve. A jelenlétével betöltötte a lakást, mintha rajta kívül senki se volna a házban.
        Rögtön láttuk, hogy valami baja van.
        Szokás a családban, hogy mindenki a fa alá teszi az ajándékát, amit az ünnepi vacsora után felbontunk. Chakka is készített ajándékokat. Rajzolt valamit mindenkinek. Bíztattam, hogy rejtse a fa alá õ is ügyesen. Menet közben mamus útját keresztezte, aki szintén ajándékokat cipelt. Greg meglátta és felcsattant. Azt mondta, Chakka ki akarta lesni a mamst, és ez is az én rájuk gyakorolt hatás eredménye. Torkaszakadtából kiabált, és Chakkát a sarokba állította. Senki se mehetett a közelébe vagy szólhatott az érdekében. Chakka sírva fakadt, Greg még dühösebb lett. Ordított, hogy ez a gyerek milyen sunyi, gonosz. Egészen vacsoráig a sarokban kellett állnia. Mire tálalták mamusék a halászlét kijöhetett onnan, de nem evett együtt a család. A két gyereknek külön terítettek mellém a szobában. Így volt jó mindenkinek. Chakka is és Gil is feltûnõen csöndben volt.
        Vacsora után az ajándékozás alatt mindenki úgy tett, mintha örülne. Jó lett volna tudni, ki mit érez, mert én legszivesebben sírtam volna. Greg feszített az öltönyben és úgy énekelte el a Mennybõl az angyalt, mintha a meghittség szobra volna. Mamus és Grethy harsány volt, papus meg én motyogtunk.
        Peet a laktanyában fegyvereket őrzött, eltávként inkább a szilvesztert választotta.
        Másnap, 25-én este utaztak haza a nagyvárosba.
        Várjuk őket ma is, bár a Smithéknél fognak szilveszterezni, ezért csak jönnek és mennek. Én szokás szerint tévézek.

1982. dec. 31.